اعطای نشان ملی استاندارد به نخستین اتوبوس برقی ساخت داخل توسط سازمان ملی استاندارد ایران
آزمون سازگاری الکترومغناطیسی در آزمایشگاه (EMC) مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک
اولین اتوبوس برقی ساخت داخل توسط مجموعه ایران خودرو دیزل ساخته شد که دارای استاندارد 85 گانه است، و طبق پلتفرم اتوبوس آتروس بهصورت صفر تا صد بازطراحی و توسعه و تولید شده است. این اتوبوس بهراحتی می تواند شیبهای ۲۰ درصد و بالاتر را پیمایش کند. حداکثر سرعت پیمایش این خودرو ۱۳۰ کیلومتر بوده که به ۹۰ کیلومتر محدود شده است. مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک با بهرهگیری از آخرین تجهیزات و امکانات چمبر 10 متری الکترومغناطیسی موفق به آزمون سازگاری الکترومغناطیسی اتوبوس برقی مذکور شد. این آزمایشگاه با انجام کار تحقیقاتی و متخصصین با تجربه کاری در زمینه سازگاری الکترومغناطیسی (EMC)، که براساس نیاز صنعت و درخواست سازمان ملی استاندارد ایران برای آزمون سازگاری الکترومغناطیسی، خودرو سبک تا فوق سنگین و تجهیزات سنگین الکترونیکی، احداث شده است که بتواند نیاز صنعت را مرتفع نماید. این خدمات سالهای زیادی از شرکتهای خارجی گرفته شده است که برای تولیدکنندگان مشکلاتی زیادی مانند ارسال نمونه، رفع اشکال، و پرداخت هزینه ارزی سنگین بوده، و میلیونها دلار ارز برای این منظور از کشور خارج شده است. راهاندازی این آزمایشگاه در مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک خدمتی بزرگ به صنعت جهت ارائه خدمات فنی و مهندسی و استانداردسازی در مطابقت محصولات با استانداردهای سازگاری الکترومغناطیسی شده است .
با حضور جناب آقای دکتر مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طی مراسمی آیین اعطای نشان ملی استاندارد به نخستین اتوبوس برقی ساخت داخل انجام شده است.
دکتر مهدی اسلامپناه در این مراسم که شرکت ایران خودرو دیزل برگزار نمود، با اشاره به تکلیف رئیس دولت مردمی برای تولید اتوبوس برقی گفت: خدا را شاکرم که در این روز فرخنده، وعده ما با همت و کار جهادی بین متخصصان سازمان ملی استاندارد ایران و مهندسان و کارگران تلاشگر مجموعه ایران خودرو دیزل تا پایان اردیبهشت محقق شد و امروز شاهد تولید نخستین اتوبوس برقی استاندارد در کشور هستیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران هدف این سازمان را کمک به رشد تولید کیفی در کشور دانست و گفت: این امکان و شرایط برای سایر بنگاهها فراهم است .
دکتر مهدی اسلامپناه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری وقتی صحبت از رشد تولید میکنند، تأکید بسیار جدی بر کیفیت دارند و مبنا را کیفیت، مرغوبیت و قابلیت رقابتپذیری محصولات در بازارهای داخلی و خارجی میدانند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به شعار امسال، تأکید کرد: رشد تولید ممکن نیست مگر اینکه ما مقیاس اقتصاد تولیدمان را کیفی و بزرگ کنیم و این به معنای عبور از مرزها است.
وی گفت: امسال بسته تحولی ۵۶ صفحهای با ۴۶ ماده و حکم از سوی این سازمان آماده و ابلاغ شده است تا به هدف رشد تولید کیفی در سال جاری برسیم که این هدف بر استانداردسازی نوین علم پایه تأکید دارد.
دکتر اسلامپناه تولید این اتوبوس برقی را مصداقی از توان بالقوه تولید خودروی برقی در کشور دانست و افزود: کشورهای مختلف جهان به سمت حذف دیزل و تولید خودروی برقی و هیبریدی حرکت کردهاند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه این خودرو ضمن ذخیره انرژی به هوای پاک کمک میکند، تأکید کرد: ناوگان شهرداریها و مجموعههای بزرگی که مصرف خودروی تجاری دارند، از تولیدات داخلی استفاده کنند.
وی اظهار امیدواری کرد: درصد داخلی سازی تولید این خودرو رشد کند و تولیدی باشد که با نوسانات بازار ارز همچنان پایدار و باثبات بماند.