Loading...

 


  چاپ        ارسال به دوست

مصاحبه شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با آقای مهندس وحید زارعی

مصاحبه شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با آقای مهندس وحید زارعی

مصاحبه شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با آقای مهندس وحید زارعی

مدیر فنی آزمایشگاه EMC خودرویی و RF، مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک  

 

 

1.      خودتان را معرفی کنید؟( نام در چه رشته و رشته هایی فارغ التحصیل شده اید؟ )

وحید زارعی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق گرایش مخابرات (میدان و موج) در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه ارومیه و در حال حاضر کارشناس و مدیر فنی آزمایشگاه EMC خودرویی و RF مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک

 

2.     کارهایی که یک فرد کارشناس باید انجام دهد چه وظایفی است؟

·       تحقیق و پژوهش مستمر

·       انگیزه، تلاش برای کسب تجربیات و ارتقا در حوزه فعالیت کاری مربوطه

·       مطالعه و بررسی استانداردهای روز بین المللی در زمینه فعالیت

·       انجام آزمون مطابق با استانداردهای بین المللی و دیگر الزامات آزمایشگاه، مستندسازی فعالیت ها و گزارش دهی

·       منطبق کردن کلیه فعالیت ها بر طبق الزامالت استاندراد ISO17025

 

3.      درباره مجموعه آزمایشگاهی که در آن فعالیت دارید توضیحاتی بدهید؟ از کی فعالیتش را شروع کرده؟

 مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک، شرکتی دانش بنیان است که از سال 1370 به منظور ارتقاء و توسعه سطح تکنولوژی ملی، زیرساختها، دانش فنی و کیفیت فرایندها، خدمات و محصولات تولیدی، وارداتی، صادراتی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، برق و الکترونیک، مکانیک، مهندسی پزشکی، لیزر و صنایع وابسته تاسیس شده است. این مجموعه در حال حاضر دارای بزرگترین و جامع ترین آزمایشگاه در سطح کشور و در حوزه الکترونیک و مخابرات می باشد.

فعالیت تحقیقاتی این مرکز در زمینه مختلفی در حوزه فناوری اطلاعات وارتباطات، تجهیزات الکتریکی پزشکی الکتریکی، صوتی و تصویری، تجهیزات اندازه گیری، لوازم خانگی، باطری، تجهیزات لیزری، تجهیزات فتوولتائیک، صنعتی، سازگاری الکترومغناطیسی خودرو، قطعات خودرو و موتور سیکلت ، امنیت محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات و کیفیت نرم افزار بوده است. این مرکز تحقیقات زیادی در مورد استانداردهای جهانی تجهیزات فناوری اطلاعات و غیره به عمل آورده که منجر به تدوین بیش از 450 استانداردهای ملی توسط این مرکز گردیده و 28 موردآزمایشگاه های پیشرفته را طراحی وایجاد کرده است.

 

4.     در چه موضوعاتی خدمات می دهد؟ به چه کسانی خدمات آزمایشگاهی می دهد. مهم ترین ویژگی کاری این آزمایشگاه؟

·       انجام پروژه های تحقیقاتی و ارائه خدمات فنی و مهندسی به تولید کنندگان و شرکت های دانش بنیان و موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی

·       انجام آزمونهای انطباق کالا با استانداردهای ملی و بین المللی در حوزه تجهیزات ICT، برق و الکترونیک، صوتی و تصویری، لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، خودرو، موتور سیکلت، امنیت و کیفیت نرم افزار

·       تدوین پیش نویس استانداردهای ملی

·       آموزش و ترویج استاندارد

 

5. فکر می کنید مهم ترین ویژگی های یک فرد در جایگاه کاری شما چیست؟ باید چه الزاماتی را رعایت کند و ..

کار کردن به عنوان کارشناس آزمایشگاه نیازمند داشتن تخصص و دانش فنی عمیق، نگاه متعهدانه و همراه با پایبندی به اخلاق حرفه ای، رازداری، استقلال و بی طرفی، روحیه پژوهش محور و علاقه مندی به مطالعه و تحقیق در حوزه های جدید، قابلیت کار تیمی و روحیه تعاملی می باشد. همچنین الزامات بسیاری برای کار آزمایشگاهی وجود دارد که یک کارشناس باید مسلط باشد و تمامی فعالیت های خود را در چارچوب این الزامات انجام دهدمهمترین الزامات فعالیت های آزمایشگاهی مربوط به الزامات استاندارد ISO/IEC 17025 می باشد و هر آزمایشگاه معتبری باید تمامی فعالیت های خود را مطابق با این الزامات انجام دهد.

 

6. نگاهتان درباره شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی چیست؟ نقشش در توسعه خدمات آزمایشگاهی را چگونه ارزیابی می کنید؟

بهبود کیفی و افزایش کمی خدمات آزمایشگاهی در حوزه‌های فناوری راهبردی؛

تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی؛

 جمع آوری اطلاعات جامع در مورد تعداد و نوع تجهیزات آزمایشگاهی و پراکندگی آن در سطح کشور (با هدف نیازسنجی صحیح برای توسعه توان آزمایشگاهی کشور)؛

ارتقای دانش فنی کارشناسان آزمایشگاه‌ها از طریق آموزش و به اشتراک‌گذاری تجارب؛

استانداردسازی فعالیت‌های آزمایشگاهی و ارایه خدمات با نتایج قابل اعتماد؛

کمک به تکمیل توانمندی‌های آزمایشگاهی مراکز عضو در راستای نیازهای کشور

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با شناخت نقش و اهمیت کارشناسان آزمایشگاهی، هرساله با معیارهای متعدد و طی بررسی‌های دقیق، تعدادی از کارشناسان برتر و توانمند را شناسایی و مورد تقدیر قرار می‌دهد. انگیزه‌مندی، حرکت در مسیر پیشرفت فردی و پیشرفت مجموعه و ارتقای عملکرد نسبت به سال گذشته، از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی هستند که در این ارزیابی مد نظر قرار می‌گیرند.

 

7. نگاهتان به نقش آزمایشگاه‌ها در پژوهش را بفرمایید؟

بدون شک آزمایشگاه مهمترین بستر پژوهش،  تحقیق و توسعه در تمام زمینه های علمی می باشد. همچنین در حوزه استانداردسازی و بهبود کیفیت محصولات نیز آزمایشگاه بستری مناسب جهت انجام پژوهش و تحقیق می باشد تا تولید کنندگان بتوانند با استفاده از مشاهدات عینی خود در آزمایشکاه و  اندازه گیری های مختلف، محصول مورد نظر را بهینه سازی کنند. در حال حاضر مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک با ارائه خدمات فنی و مهندسی، به شرکت های تولید کنند در مرحله طراحی کمک می کند تا قبل از تولید انبوه بتوانند محصول را ارزیابی و در جهت استاندارد سازی و افزایش کیفیت اقدام نمایند.

ارائه خدمات و افزایش بهره وری در زمینه تامین نیازهای پژوهشی و ارائه خدمات پژوهشی در سطح فوق تخصصی، تقویت و توسعه رویکرد شبکه ای در زمینه فعالیت های آزمایشگاهی مرتبط با تحقیقات می باشد و بدون حضور این آزمایشگاه ها پیش برد اهداف تحقیقاتی دچار مشکل خواهد شد.

8. درباره نحوه تعامل با شبکه، و این که برای چه مواردی و موضوعاتی با شبکه ازمایشگاهی ارتباط دارید توضیح بفرمایید.

این مرکز فعالیت خود را با شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی از  1394/07/01آغاز کرده است و از کلیه فعالیت های آن استفاده می کند. فعالیت هایی از قبیل:

1.      کمک هزینه هایی که به هیئت علمی ها و دانشجو ها جهت تحصیلات می دهد.

2.      کمک هزینه های دوره های آموزشی جهت پرسنل مرکزمان که تحت ضوابط هر ساله به مرکزمان اهدا می شود.

3.     هزینه آزمون ‌های طرح تحقیق و توسعه خود را از طریق شبکه آزمایشگاهی در قالب اعتبار مالیاتی که امسال مرکز ما دو طرح ملی تصویب شده از طریق دانش بنیان داشت که به ما معافیت مالیاتی تعلق گرفت.

4.     همچنین هزینه تعمیر تجهیزات آزمون آزمایشگاهی خود تحت عنوان طرح نوتا از شبکه آزمایشگاهی کمک خواهیم گرفت.


١١:٢٥ - شنبه ١٢ اسفند ١٤٠٢    /    عدد : ١٧١    /    تعداد نمایش : ١٧٤١


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: