سالهاست شایعاتی در مورد تشدید احتمال ابتلا به سرطان در صورت استفاده مداوم از گوشی تلفن همراه شنیده می شود، اما ظاهرا این شایعات چندان جدی نیستند.
به گزارش عصر ارتباط به نقل از فارس، نتایج مطالعاتی که به تازگی توسط دولت آمریکا انجام شده اند نشان می دهد در صورت قرارگرفتن موشها در معرض تشعشعات شدید تلفن همراه احتمال ابتلای آنها به سرطان افزایش می یابد. اما نتایج این تحقیقات هم هنوز قطعی نیستند و باید بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام شود.
پژوهش یادشده نشان می دهد افزایش قرار گرفتن در معرض تشعشعات تلفن همراه منجر به رشد مختصر تومورهای سرطانی در قلب موشها شده است. اما این مشکل محدود به موشهای مذکر بوده و مشکل مشابهی در موشهای مونث گزارش نشده است.
همچنین باید توجه داشت که یک انسان هرگز در زمان استفاده از تلفن همراه در معرض این حجم از تشعشعات قرار نمی گیرد. موشهای یادشده در یک بازه زمانی دو ساله هر روز به مدت 9 ساعت در معرض تشعشات یادشده قرار گرفتند که این امر به ندرت برای انسان پیش می آید.
بر اساس بررسی یادشده استفاده طولانی مدت از تلفن همراه می تواند به تخریب دی ان ای، ایجاد تومور مغزی و برخی اشکال دیگر سرطان در موشها بینجامد. اما بر همین اساس شواهد قطعی وجود ندارد که بتوان ایجاد تومور سرطانی در انسان را به تشعشعات تلفن همراه نسبت داد.
دکتر اتوتیس بریولی عضو انجمن سرطان کشور آمریکا و از اعضای تیم تحقیق یادشده معتقد است این مطالعه نشان می دهد که استفاده عادی و معقول از تلفن همراه ایمن است و کماکان نمی توان رابطه ای میان استفاده از تلفن همراه و افزایش ابتلا به سرطان برقرار کرد.
سايت عصر ارتباط